Intel szívvel
2006.
Mindenki legnagyobb meglepetésére az Apple a legkelendőbb termékvonalát, az iMac családot frissítette elsőként az Intel alapokra való áttéréskor. Az iMac 2005. októberben volt frissítve, az Intel alapú változat gyakorlatilag kétszer gyorsabbá vált, mert duplamagos Intel Core Duo processzorra épült. Az Apple helyesen döntött: az Intelre váltás olyan változásokat hozott a termékek minőségében és használhatóságában, amely nagyon rövid idő alatt megindította a tömeges elterjedést.

Néhány hónap múlva megjelent a Boot Camp alkalmazás, kiképzőtábor a Mac gépeken: lehetővé vált a Windows futtatása.

Senki nem azért vesz iMac-et, hogy Mac helyett Windows-t futtasson rajta, de ahhoz a pár szoftverhez, számlázóprogramhoz, adóbevalláshoz, AutoCAD-hez, néhány játékhoz a legjobb megoldás a Mac mellé a legelterjedtebb operációs rendszert telepíteni. Az iMac erre is képes volt.

Az Apple kétszámjegyű százalékos növekedéseket volt képes produkálni. A fejlesztésekbe beleömlő tőke pedig az ősszel egy még jobb iMac családot eredményezett: Intel Core 2 Duo alapú, 64-bites processzorral szerelt, 17, 20 és 24 hüvelykes méretekben is elérhető gépeket. Az iMac az idővel folyamatosan nőtt: a kezdeti 15 hüvelykről 17-re, majd 20-ra és 24-re… A 2006. végén kiadott modellek olyan sikeresek voltak, hogy közel egy évig masszív eladásokat produkáltak. Furcsa módon a legnagyobb modell fogyott a leginkább a iJoe.hu AAR ügyfélkörében, de egyre több irodát is szereltek fel 17 hüvelykes gépekkel annak olcsósága nyomán.További mérföldkövek:

Forrás: Apple.com Public Relations lap; iJoe.hu visszaemlékezések; BusinessWeek.com; Apple-History.com; MacTracker