iMac 24” - Az Apple Silicon első önálló alakja
2021-től
2021. tavaszán az Apple történelmi bejelentést hajtott végre. A cég Mac termékmenedzsere, a kellemes audiovizuális élményt nyújtó Colleen Novielli mutatta be az iMac teljesen új generációját, amely nem pusztán egy Apple Silicon alapú új asztali modell, hanem az első olyan Mac lett, amelyet az M1 processzorra váltás mellett teljesen újratervezett az Apple. A cégnél mindig is a kijelző vékonysága jelentette az iMac egyik fő csodálati faktorát, és a huszonnégy hüvelykes, 4,5K felbontású gép most először lett teljesen lapos kialakítású: a széleinél pontosan ugyanolyan vékonyságú, mint a középső részén.

Az iMac 24” készülékek némileg visszakanyarodtak az ősi iMac G3 modellekhez: az ős Apple logóban rejlő szivárvány színeire hajazva, attól nyilván piaci alapokon picit eltérve zöld, sárga, narancssárga, rózsaszín/piros, lila, kék és ezüstszürke színekben váltak kaphatóvá. A gépek előlapja némileg haloványabb, míg a fém hátlapjuk markáns árnyalatú. Tömegük elenyésző. Az Apple pedig arra is ügyelt, hogy a hangzás is lenyűgöző legyen, illetve a kiegészítők színben illeszkedjenek a gép fém elemeinek árnyalatához. Az egyetlen szépséghiba, hogy az iMac előoldalról hiányzik az Apple logó, amelyet a hátoldalon lévő hatalmas logó kárpótol.

Az Apple Silicon alapú, teljesen újratervezett iMac 24” modellek új lendületet adtak az Apple asztali számítógép vonalának, és megmutatták, hogy micsoda lehetőségeket rejt a formatervezés területén is az új processzor és a mögötte rejlő fejlesztési potenciál.

Az iMac 24" termék lapja…

További mérföldkövek:


Forrás: Apple.com Public Relations lap; iJoe.hu visszaemlékezések; BusinessWeek.com; Apple-History.com; MacTracker