Retina kijelző 4K és 5K felbontással; Széles színskálás kijelző mozi szabvány szerint
2014-5.
A MacBook Pro 15", majd a MacBook Pro 13" Retina kijelzőssé válását követően egyenes út vezetett az asztali gépek Retina kijelőssé válása irányába. A feladat nem volt olyan egyszerű, mint egy mondatban leírni: az Apple-nek külön időzítő vezérlő chipet kellett tervezni, ugyanis nem volt a piacon olyan chip, amely ennyi képpontot képes lett volna vezérelni!

A bámulatos 5K iMac modell olcsóbb áron került forgalomba, mint a piacon lévő 4K kijelzők. Papírforma szerint a kisebb, 21,5 hüvelykes iMac is megjelent Retina kijelzővel: 4K felbontást biztosítva a csúcsminőségű tipográfiai megjelenés és a filmszerkesztés területei számára is.

Az iMac 21,5" Retina 4K modell 4096 x 2304 képpont felbontású, míg az iMac 27" Retina 5K elképesztő 5120 x 2880 képpontos felbontással rendelkezik. Minden tartalom éles, a képeink elképesztően részletgazdagok. A kisebb iMac-en natívan nézhetünk 4K videót, a nagyobb modellen pedig akár natívan szerkeszthetünk ilyet. Van is mit, hiszen az iPhone modellek 2015-től 4K videó rögzítésére alkalmasak.

További mérföldkövek:


Forrás: Apple.com Public Relations lap; iJoe.hu visszaemlékezések; BusinessWeek.com; Apple-History.com; MacTracker