A System Preferences / Rendszerbeállítások program a macOS alapvető rendszerbeállításait tartalmazza, amelyek a számítógép működését és a felhasználói szokásokat tükrözik. Egyes külső fejlesztésű alkalmazások, amelyek rendszer szintű funkciókat látnak el, szintén ide rakják be saját beállítási paneljüket. Ennek a programnak az átfogó ismerete gyakorlatilag a legtöbb rendszerrel kapcsolatos alap kérdés és beállítás megismerésében kielégítő segítséget nyújt.

A System Preferences / Rendszerbeállítások programnak kétféle beállítása van, a kategóriák szerinti (Organize by Categories / Rendezés kategóriák szerint) és a betűrend szerinti (Organize Alphabetically / Rendezés betűrend szerint). Minthogy alapból a kategóriák szerinti csoportosítás az adott, így a cikk így jeleníti meg a programot.

A rendszerbeállító alkalmazás panelekből épül fel, a megnyitás után a felületén paneleket látunk, amelyek egy kattintással megnyithatók, és az adott beállítási modul megjelenik.Az iJoe.hu ügyfelei több alkalommal kérdeztek már rá, hogy mik is azok a beállítások, amiket minden számítógép vásárlásnál néhány villanás alatt elvégzünk, és senki sem bírja igazán követni. Ezeknek a beállításoknak az összefoglalója, illetve a System Preferences / Rendszerbeállítások program paneljainak részletes bemutatója egyaránt megtalálhatóvá vált a MacMag.hu oldalain annak érdekében, hogy bárki, aki új Mac-et vásárol vagy szeretné részletesen ismerni a beállításokat, bármikor elérje ezeket az információkat.

A System Preferences / Rendszerbeállítások alkalmazás a macOS 10.7 „Oroszlán“ frissítéstől kezdődően könnyedén testre szabható, azaz eltüntethetünk olyan paneleket a jobb áttekinthetőség érdekében, amelyek nem keltik fel az érdeklődésünket. Ha például nem kívánunk hozzáférni az egér beállításokhoz, mert csak trackpadet használunk, nem szükséges, hogy a panelek között az egér is megjelenjen.

(A legtöbb gépen alapból sem jelenik meg minden panel, hiszen a Fibre Channel, az Ink és az Xsan csak olyan gépeknél kínálkozik fel, amelyek megfelelő hardverrel vannak kapcsolatban, illetve amelyekre például az Xsan telepítve van.)

A System Preferences / Rendszerbeállítások paneljeinek alakításához a program View / Nézet menü > Customize… / Testreszabás… elemét kell kiválasztanunk, amelynek eredményeképpen minden panel mellett pipa jelenik meg. Ha a pipát eltüntetjük, az a panel nem fog megjelenni a megnyitott System Preferences / Rendszerbeállítások ablakon. A testreszabás után a Done / Kész gombbal tudjuk véglegesíteni a beállításokat. A panelek természetesen nem törlődnek, csak nem lesznek láthatóak, de testreszabásnál bármikor visszakapcsolhatók.Diktálás 


     Keresés a lap tartalmában a Google motorja segítségével: